ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟ انتشار فایل کتاب‌های درس دانش آموزان مدارس از امروز (یکم مرداد ۱۴۰۳) یک‌میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان کشوری واریز می‌شود، اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، نه (یکم مرداد ۱۴۰۳) چند راهکار مناسب برای تحمل راحت گرمای شدید این روز‌ها تصادف دو خودرو سنگین در بزرگراه مشهد _ باغچه یک کشته برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) تب، سردرد و بدن درد مهمترین علائم بیماری تب دنگی است چه عواملی زمینه‌ساز انسداد سینوس‌ها و ایجاد بیماری سینوزیت می‌شوند؟ فعالیت ۹۵ خانه نگهداری از فرزندان بی‌سرپرست در خراسان رضوی افزایش ۱۹ درصدی بارندگی‌ها در کشور نسبت به سال آبی گذشته اعترافات قاتل سنگدل به قتل نگهبان گاراژ با ضربات سنگ دستگیری فالگیر شیطان‌صفت به جرم آزار و اذیت زن جوان دستگیری متهم به قتل مسلحانه مدیرعامل شرکت ساختمانی در سهروردی
سرخط خبرها

دیابت نوع یک در کودکان زیر ۱۰ سال شایع است

  • کد خبر: ۲۳۹۸۷۷
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
دیابت نوع یک در کودکان زیر ۱۰ سال شایع است
فوق‌تخصص غدد کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: دیابت بر اثر افزایش قند خون رخ می‌دهد و دیابت نوع یک در کودکان زیر ۱۰ سال بیشتر مشاهده می‌شود. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سپیده باقری با اشاره به اینکه بیماری دیابت مختص بزرگ‌سالان نیست بلکه ممکن است در کودکان نیز رخ بدهد، خاطرنشان کرد: مادران باید با علائم بیماری دیابت آشنا شوند تا اقدامات بموقع درمانی برای سلامت کودکان انجام شود.

 وی با اشاره به اینکه علائم دیابت در کودکان شامل پرنوشی و پرادراری است، گفت: اگر کودکی قبل از این، احساس عطش زیادی نداشته یا دفعات ادرار آن افزایش یافته است، نشانه‌های ابتلا به دیابت را دارد.

دکتر باقری با اشاره به اینکه در کودکان زیر ۱۰ سال، علت تمام موارد دیابت نوع یک است که ابتلا به این بیماری علت ناشناخته‌ای دارد، گفت: احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در کودکان سنین بالای ۱۰ سال که چاق هستند و در افراد خانواده فرد دیابتی دارند، بیش از سایرین است. 

دکتر باقری با بیان اینکه اگر والدین کودکی مبتلا به دیابت باشند، نمی‌توان اقدام پیشگیرانه‌ای برای عدم ابتلای کودک انجام داد و تنها با بررسی ژنتیک می‌توان تا حدودی زمینه ابتلا را تخمین زد، گفت: در دیابت نوع دوم، در نوجوانانی که بالای ۱۰ سال بوده و چاق باشند و سابقه خانوادگی نیز داشته باشند، احتمال بررسی ابتلا به این بیماری وجود دارد. 

وی با بیان اینکه در طی دهه‌های اخیر، شاهد افزایش شیوع دیابت نوع یک و نوع دو هستیم که علت شیوع آن به‌خصوص در دیابت نوع دوم مصرف فست‌فود، کمبود تحرک و تغذیه ناسالم است، اظهار کرد: در دیابت نوع یک، سلول‌های انسولین طی یک فرایند خودایمنی، از بین می‌روند و در دیابت نوع دوم انسولین تزریق می‌شود، اما سلول‌های بدن مقاومت به انسولین پیدا کرده‌اند.

دکتر باقری با بیان اینکه در حال حاضر، برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع یک روش پیشگیرانه نداریم، اما مصرف ویتامین‌دی و تغذیه با شیر مادر یکی از عللی است که می‌تواند سد دفاعی بدن را برای عدم ابتلا به دیابت نوع دوم تأمین کند، گفت: در دیابت نوع دوم انجام فعالیت‌های ورزشی، تغذیه سالم، پرهیز از مصرف فست‌فود و مصرف لبنیات کم‌چرب و سبزیجات در عدم ابتلا مؤثر است. 

وی با اشاره به اینکه تغذیه سالم اثر پیشگیری‌کننده بر ابتلا به دیابت نوع دوم دارد و بنابراین بوفه مدارس باید تغذیه سالم را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهند، عنوان کرد: کم‌کاری تیروئید ممکن است همچون دیابت که بیماری خود‌ایمنی است، پس از دیابت بروز کند.

دکتر باقری با بیان اینکه اختلال در عملکرد غده تیروئید باعث توقف روند رشد، خشکی پوست و... به‌خصوص در کودکان می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد کلینیک اختصاصی دیابت کودکان در بیمارستان اکبر را فعال کرده است تا روند درمان این کودکان شکل منسجمی به خود بگیرد. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شب‌ادراری که قبل از این سابقه نداشته یا مراجعه مکرر به سرویس بهداشتی در طول شب نیز می‌تواند یکی از علائم ابتلا به دیابت در کودکان باشد، اظهار کرد: پوشک خیس و سنگین کودک، ضعف و بیحالی و گوشه‌گیری کودک از دیگرعلائم ابتلا به دیابت در کودکان است.

فوق‌تخصص غدد کودکان با اشاره به اینکه انجام فعالیت‌های ورزشی، مصرف میوه و سبزیجات و تغذیه صحیح در سلامت کودکان نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند، گفت: قندخون ناشتا ۱۲۶ گرم در دسی‌لیتر و میانگین قندخون سه ماه بزرگ‌تر یا مساوی شش‌ونیم نشانه ابتلا به دیابت است. 

وی با بیان اینکه اگر تأخیر در درمان دیابت کودک رخ دهد، کودک دچار کتواسیدو دیابتی می‌شود، گفت: تلاش‌های زیادی برای درمان جدیدتر با استفاده از سلول‌های بنیادین شده است، اما در حال حاضر مصرف دارو، تزریق انسولین با قلم یا پمپ انسولین راهکار کنترل بیماری دیابت است. 

دکتر باقری با اشاره به اینکه سبک زندگی و تغذیه مادر در دوران بارداری در ابتلایش به دیابت مؤثر نیست، اما احتمال ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم را در کودک افزایش می‌دهد، عنوان کرد: در مادران چاق با وزن بالا و کم‌تحرک، ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم افزایش می‌یابد. 

وی با تأکید بر اینکه والدین باید در تزریق انسولین به کودکان خود، دقت کنند تا دچار افت ناگهانی فشارخون نشوند، گفت: لرزش، تعریق، کاهش سطح هوشیاری، تشنج یا حتی رفتن به کما از علائم کاهش قندخون است؛ در چنین‌شرایطی، والدین باید محلول قندی در نصف لیوان آب تهیه کنند و به کودک بدهند و مجدد قندخون را چک کنند. پس از دقایقی، برای ثبات قندخون، یک لقمه نان یا بیسکوئیت به کودک داده می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->